"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

InnoTrans 2018: компанія «Плутон» презентувала свої розробки на найбільшій світовій виставці залізничного транспорту в м. Берлін

З 18 по 21 вересня 2018 року в Берлині відбулась 12 найбільша у світі Міжнародна виставка транспортних технологій, де компанія «Плутон» представила інноваційні розробки для залізничної галузі. Виставка InnoTrans 2018 стала місцем зустрічі представників залізничної промисловості зі всього світу для обміну досвідом у сфері інноваційних технологій, продуктів та рішень на залізничному ринку.

На виставці свої досягнення та інновації представили 3062 компанії із 61 країни світу. В цілому, InnoTrans 2018 відвідало близько 160 тисяч спеціалістів з більш ніж 100 країн, у тому числі 25 бізнес-делегацій високого рівня з 18 країн. На виставці були представлені більше ніж 400 інновацій у світовій залізничній галузі.
На виставковому стенді компанії «Плутон» було представлене інноваційне рішення, яке привернуло активну увагу відвідувачів InnoTrans — бездуговий вимикач постійного струму AFB надшвидкої дії у складі розподільчого пристрою постійного струму.
Застосування бездугового принципу відключення надає беззаперечні переваги у порівнянні з вимикачем з традиційною комутацією та гасінням дуги. У вимикачі AFB немає дугогасильних контактів, що виключає необхідність їх періодичної заміни. Також, нема потреби в заміни головних контактів завдяки відсутності їх зносу аж до закінчення механічного ресурсу вакуумної камери, так і огляду контактів після відключення аварійних струмів при необмеженій кількості відключень. Вимикач AFB відрізняється підвищеною механічною/електричною зносостійкістю вакуумної камери — 50000 комутацій до обслуговування (включаючи відключення струмів короткого замикання), через що відсутня потреба в обслуговуванні тривалий час.Вимикач AFB забезпечує високошвидкісне розмикання силових контактів (власний час відключення складає < 1 ms) та можливість відключення по швидкості наростання струму до досягнення уставки спрацювання струму короткого замикання.

В основі рішення лежить використання принципу розриву силового кола в вакуумі. В момент початку розмикання контактів між ними починає загорятися дуга, яка гаситься енергією, накопиченою у попередньо зарядженому високовольтному конденсаторі. Струм розряду конденсатора комутується у протифазі до основного струму силового кола. В момент, коли алгебраїчна сума струмів дорівнює нулю, дуга гасне, після чого контакти розходяться, відключаючи силове коло.
Цей принцип дозволив виключити викид плазми при відключенні та використати у 2 рази менше робочого простору у порівнянні з вимикачем з традиційною комутацією та гасінням дуги. Крім того, відсутність руйнівної дії дуги суттєво знижує небезпеку виникнення пожежі. Екологічність та безпека при використанні даного рішення забезпечується завдяки відсутності виділення забруднюючих та токсичних продуктів горіння, а також відкладення продуктів горіння на елементах вимикача та на конструктивах розподільчих пристроїв. Бездуговий вимикач AFB оснащений системою інтелектуального управління, захисту та діагностики, яка здійснює повноцінне самодостатнє управління вимикачем та його частинами, та виконує всі необхідні функції, включаючи захисні, а також функції телеуправління та телевимірювання.

Застосування бездугового вимикача AFB дозволило фахівцям компанії «Плутон» створити принципово нову конструкцію розподільчого пристрою, що відрізняється компактними розмірами, мінімальним технічним обслуговуванням, надійністю роботи та безпекою для персоналу.

Також, багато уваги гостей виставки привернули представлені на стенді «Плутон» розподільчі пристрої постійного струму та компактні викатні випрямлячі з інтелектуальним управлінням, що виконані за схемою «діод-діод».
В рамках виставки була представлена система моніторингу та захисту тягової мережі SMTN-3 власної розробки компанії «Плутон», що виконує безперервний контроль параметрів струму та напруги в тяговій мережі та забезпечує захист тягової мережі від струмів короткого замикання та недопустимих перевантажень. Крім того, завдяки технології веб-інтерфейсу система дає можливість одним дотиком отримувати дані про роботу тягової мережі для подальшого аналізу аварійних процесів, що відбулися.
Відвідувачі виставки також змогли ознайомитися з рішеннями диспетчерського управління у сфері автоматизації систем електропостачання, і у реальному часі дистанційно за допомогою веб-інтерфейсу здійснити управління обладнанням, представленим на стенді.
Протягом 4 днів роботи виставки представники компанії «Плутон» провели переговори про співпрацю та впровадження нових технологій з провідними представниками залізничних компаній, потенційними партнерами та постійними Замовниками. Крім того, відбулись численні зустрічі з обміну досвідом та технологіями з фахівцями різних напрямків.
Ми були раді взяти участь у визначальній події в області залізничної промисловості, та висловлюємо подяку всім учасникам та відвідувачам нашого стенду за інтерес, проявлений до наших продуктів та рішень. Сподіваємося на подальшу продуктивну та взаємовигідну співпрацю!