"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

У Стокгольмі успішно завершено проєкт з реалізації тягових підстанцій «Vallentuna» та «Lindholmen»!

В рамках проєкту «Плутон» вперше на підстанціях реалізував енергетичний протокол IEC 61850, який дає можливість об’єднати уніфікованою інформаційною мережею все технологічне обладнання та системи, що забезпечує оперативне і безпечне керування та інтеграцію у систему управління інших рівнів.

На обох підстанціях ми впровадили сучасну технічну розробку «Плутон» — потужні керовані 12-пульсні тиристорні випрямлячі VCR з номінальним струмом 2,3 kA та напругою 1500 V. Серед їх основних переваг — можливість стабілізації заданої напруги на виході тягової підстанції незалежно від коливань живлячої змінної напруги та струму навантаження, реалізація електронного швидкодіючого максимально струмового захисту на рівні випрямляча, відсутня динаміка перехідних процесів при увімкненні та відключенні, гнучкість і швидка адаптація під вимоги Замовника та ін.

Це рішення вже довело свою ефективність та надійність під час експлуатації на підстанції «Arninge», спеціально для якої у 2019 році «Плутон» розробив і впровадив перший VCR.