"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

Slussen – друга станція за величиною пасажиропотоку метро Стокгольма. Поруч зі станцією розташована центральна, і, без перебільшення, найскладніша транспортна розв'язка, що включає автовокзал, станцію приміської залізниці та пристань міського порома. Поблизу розташовані шлюзи між солоними водами Балтійського моря та прісною водою озера Меларен, завдяки чому розв'язка та станція отримали таку назву Slussen – що у перекладі означає шлюз.

Slussen також є пересадковим вузлом між зеленою та червоною лініями метро, тож має щоденно дуже велику кількість пасажирів. Це потребувало збільшеної потужності електропостачання даної ділянки метрополітену, та викликало необхідність будівництва додаткової підстанції. 

До складу підстанції Slussen увійшли сучасні лінійні фідери на номінальний струм 8 kA, стійкі до нетипово високого рівня навантажень. Розподільчі пристрої мають удосконалену конструкцію, що забезпечує стійкість до внутрішньої дуги, а відповідно високу безпеку для персоналу при експлуатації. Підстанція дуже невелика за площею, тому все обладнання спроєктоване таким чином, щоб зайняти мінімальний простір.

Реалізація стандарту IEC 61850 в обладнанні підстанції забезпечує функціональну сумісність різних компонентів та пристроїв, дозволяє оптимізувати процеси їх експлуатації та підвищує надійність електропостачання. Застосування IEC 61850 дає можливість легкої інтеграції до системи управління інших рівнів та сприяє переходу на новий інноваційний, більш технологічний рівень автоматизації електричних підстанцій.

Дякуємо «Storstockholms Lokaltrafik AB» за довіру та підтримку, та будемо раді подальшій успішній співпраці!