"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

30 травня у м. Алмати відбулося урочисте відкриття двох станцій метро — «Сари-Арка» та «Бауиржан Момишули». Нові станції є об’єктами другого пускового комплексу Першої лінії Алматинського метрополітену, та продовженням вже існуючих дев’яти станцій. Вони об’єднали центр міста та спальні райони у його західній частині, і відтепер мешканцям міста буде набагато зручніше та швидше дістатися в обидві сторони.

Фахівці «Плутон» виконали комплексний «проєкт під ключ» — проєктування, розробку, постачання обладнання, шеф-монтаж та пусконалагоджувальні роботи для суміщених тягово-знижувальних підстанцій СТП-10 станції «Сари-Арка» та СТП-11 станції «Бауиржан Момишули».

Усе встановлене на підстанціях обладнання виробництва компанії «Плутон» відповідає міжнародним стандартам, забезпечує надійність електропостачання, безпеку та зручність обслуговування: це розподільчі пристрої змінного струму 10 kV серії NEX, випрямлячі серії В-ТПЕД-1,6к-820-12Р в комплекті з сухими перетворювальними трансформаторами RESIBLOC®, розподільчі пристрої постійного струму 825 V, зарядно-випрямні пристрої, системи безперебійного живлення, розподільчі пристрої для тунелів та інше обладнання. На обох підстанціях впроваджена сучасна система телемеханіки, яка виконує функції телекерування електротехнічним обладнанням в режимі реального часу.

Відкриття нових станцій дозволить майже вдвічі збільшити пасажиропотік — очікується, що щоденні перевезення зростуть до 85 тисяч людей, розвантажити міський транспорт і звільнити дороги від заторів у години пік, та суттєво поліпшити екологічний стан довкілля у місті.