"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

Стокгольмське метро – єдине у Швеції – предмет особливої гордості мешканців міста. Воно регулярно очолює рейтинги найгарніших метрополітенів світу та має звання найдовшої у світі художньої галереї довжиною 110 кілометрів.

Стокгольмська підземка складається з трьох ліній, які мають незвичну структуру: у центрі лінії метро сходяться, а на кінцях – розгалужуються. Зі 100 станцій 48 розташовані над землею, а інші 52 мають наземні та надземні платформи.

У квітні 2022 року Компанія «Плутон» виконала роботи з модернізації діючої наземної підстанції «Albano», яка розташована між двома станціями Червоній лінії — «Tekniska högskolan» та «Universitetet». В рамках проєкту ми вперше впровадили сучасний потужний випрямляч «діод-запобіжник» у викатному виконанні з номінальним струмом на 7 кА, який здатен працювати в умовах перевантаження: 10,5 kA протягом 2 годин.  Лінійні фідери зі швидкодіючими вимикачами застосовані на номінальний струм 8 kA, що забезпечує стійкість до нетипово високого рівня навантажень. Також, на підстанції «Albano» був реалізований енергетичний протокол IEC 61850, який об’єднує уніфікованою інформаційною мережею все технологічне обладнання та системи на підстанції, і таким чином забезпечує оперативне і безпечне керування та інтеграцію у систему управління інших рівнів.