"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

Раді поділитися з вами нашими останніми успіхами!

Нещодавно у Польщі відбулася довгоочікувана подія для мешканців Лодзі та Константинува-Лодзького – відновлення руху трамвая № 43. Ми пишаємося тим, що наша Компанія взяла участь у цьому важливому проєкті.

Донедавна трамвайна лінія, що з'єднує Лодзь та Константинув-Лодзький, була однією з найстаріших у країні — вона була запущена у 1910 році. Лінія була закрита у 2019 році через незадовільний технічний стан, а зараз  лінія знову доступна для пасажирів. Модернізація маршруту значно підвищила його безпеку та комфорт, дозволяючи мешканцям двох міст знову користуватися зручним трамвайним сполученням.

Для забезпечення електроенергією оновленого трамвайного маршруту були проведені роботи з модернізації тягової мережі. Компанією «Плутон»

було виконано постачання сучасної модульної тягової підстанції «Przygraniczna». Підстанція складається з двох модулів - змінного та постійного струму. При реалізації було застосовано перевірені, сучасні та доступні технічні рішення, що відповідають європейським стандартам у галузі тягового електропостачання. До складу підстанції «Przygraniczna» увійшло обладнання від компанії «Плутон»: викочувані тягові випрямлячі, вимикачі AFB надшвидкої дії, система керування підстанцією на базі ПЛК SOTA з підтримкою протоколу зв'язку IEC 61850. Підстанцію було інтегровано до Центрального енергодиспетчерського центру MPK-Łódź за допомогою зв'язку через мережу 5G.

Використання як вакуумних вимикачів середньої напруги, так і інноваційних вимикачів постійного струму AFB, що засновані на технології комутації у вакуумі, забезпечує відповідність підстанції директивам Європейського Союзу в галузі нейтральності газових викидів. Застосовані рішення, безперечно, підвищують рівень надійності, безпеки, екологічної безпеки та економічної ефективності експлуатації підстанції.

Висловлюємо щиру подяку MPK-Łódź за довіру та підтримку. Сподіваємось на продовження успішної та продуктивної співпраці у реалізації нових цікавих проєктів!