"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

15 листопада 2018 року у м. Краматорськ відбулось урочисте відкриття модернізованої тягової підстанції №1, що розташована на території трамвайного депо ТТУ. Урочистий запуск обладнання провели глава Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць та міський голова м. Краматорська Андрій Панков. Підстанція призначена для забезпечення живлення електротранспорту, що обслуговує маршрути між центром м. Краматорськ та Старим містом.

Проєкт модернізації підстанції був реалізований в рамках Угоди мерів при фінансовій підтримці Європейського союзу. Основною метою проєкту стало зниження споживання енергоресурсів, скорочення витрат на обслуговування та ремонт, а також підвищення якості послуг громадського транспорту м. Краматорськ та зменшення вірогідності та кількості аварійних зупинок.

Проєктом було передбачене встановлення трьох модулів. У якості виробника обладнання для модульної підстанції була обрана компанія «Плутон», яка має великий досвід реалізації аналогічних проєктів як в Україні, так і за її межами (проєкт нової трамвайної лінії в м. Вінниця з використанням двоагрегатної модульної підстанції виробництва «Плутон», постачання трьохагрегатної модульної тягової підстанції «під ключ» для електропостачання нової трамвайної лінії м. Львів та ін.).

Модульна комплектна тягова підстанція (МКТП) призначена для роботи в автономному режимі без необхідності постійної присутності чергового персоналу. Також, підстанція оснащена системами аварійного та робочого освітлення, обігріву, вентиляції, кондиціонування, охоронною сигналізацією, системою пожежної сигналізації, системою пожежогасіння.

Обладнання модульної комплектної тягової підстанції виробництва компанії «Плутон» оснащене блокуваннями та захистами, які гарантують високий рівень безпеки експлуатації обладнання для обслуговчого персоналу. Перевагою підстанції є її високий ступінь готовності до введення в експлуатацію та мобільність — можливість переміщення на штатне місце автомобільним та залізничним транспортом.

Готові модулі тягової підстанції з комплектом обладнання були встановлені на раніше підготовлений фундамент. Після встановлення модулів фахівці компанії «Плутон» провели налагодження та введення в експлуатацію, а також навчання персоналу, який буде обслуговувати підстанцію.

Більш детальна інформація про проєкт знаходиться за посиланням: http://pluton.ua/ua/projects/supply-of-three-unit-modular-traction-substation-for-municipal-enterprise-kramatorsk-tram-and-trolleybus-department