"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

У червні 2020 року була успішно введена в експлуатацію тягова підстанція Konsthallen на трамвайній лінії №7 (м. Стокгольм).

Трамвайна лінія № 7 (Djurgårdslinjen) — одна з чотирьох трамвайних ліній Стокгольма. Вона з'єднує східний край Скансена та центр Стокгольма, де розташована відома скляна колона. З 2005 року лінія знаходиться у власності муніципальної компанії «Storstockholms Lokaltrafik AB».

У 2019 році «Storstockholms Lokaltrafik AB» (SL) починає роботи над новою підстанцією Konsthallen на трамвайній лінії №7 та знову залучає «Плутон» до спільної роботи. Фахівці «Плутон» здійснили розробку та постачання обладнання, а також контроль за виконанням пусконалагоджувальних робіт. В середині 2020 року роботи над підстанцією були завершені, і вона була успішно введена в експлуатацію. Генпідрядником проєкту виступила компанія SEBAB, що спеціалізується в області високовольтного обладнання. Вона виконала проєктування, будівництво, вибір та придбання обладнання для тягової підстанції, монтажні та пусконалагоджувальні роботи.

Сама підстанція була побудована для живлення трамвая №7, який курсує історичною частиною в центрі Стокгольма, та повинна була бути розташована недалеко від музею «Васа», однієї з головних пам'яток Стокгольма, та «Скансена», найстарішого етнографічного музею просто неба. Тому під час реалізації проєкту перед генпідрядником проєкту з'явилась задача зберегти архітектурний ансамбль історичного центру міста. У зв'язку з цим «Плутон» надав компактне та надійне обладнання, яке дозволило максимально скоротити площу підстанції та мінімізувати архітектурне втручання.

В рамках проєкту тягова підстанція Konsthallen була оснащена надійним та сучасним обладнанням «Плутон»: викатним випрямлячем В-ТПЕД-1,6к-750-12Р та розподільчими пристроями постійного струму серій РУ-750-РВ, РУ-750-ОШ, РУ-750-Л, які повністю відповідають міжнародному стандарту EN 50123-6:2003+A1:2014 «Railway applications. Fixed installations. D.C. switchgear. D.C. switchgear assemblies».

Підстанція Konsthallen стала першою в Європі, на якій були впроваджені розподільчі пристрої постійного струму з інноваційним та унікальним рішенням «Плутон» — бездуговим вимикачем постійного струму AFB надшвидкої дії з покращеними експлуатаційними характеристиками. Він виключає виникнення руйнівної дії дуги в обладнанні, руйнування контактів та викид продуктів горіння при аварійних відключеннях. Бездуговий вимикач AFB оснащений системою інтелектуального управління, захистів та діагностики, яка здійснює повноцінне самодостатнє управління вимикачем та його частинами, та виконує всі необхідні функції, у тому числі й захисні, а також функції телеуправління та телевимірювань.


Застосування розподільчих пристроїв у складі з бездуговим вимикачем AFB дозволило фахівцям «Плутон» вивести на європейський рівень принципово нове рішення, яке відрізняється мінімальним технічним обслуговуванням, надійністю роботи та безпекою для персоналу, а також компактними розмірами.

Компанія «Плутон» дякує Storstockholms Lokaltrafik AB за багаторічну довіру та за успішний та цінний досвід співпраці!