"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua
2 лютого 2017 року у м. Львові за сприяння ЛКП «Львівелектротранс» відбулася робоча зустріч представників компанії «Плутон» і фахівців підприємств міського електричного транспорту з різних міст України: Сум, Луцька, Білої Церкви, Житомира, Дружківки, Краматорська, Миколаєва, Чернівців, Кропивницького. Метою зустрічі, що зібрала керівників, головних інженерів і начальників служб енергогосподарств, стала презентація продукції компанії «Плутон» на прикладі реалізованих проєктів по впровадженню модульної тягової підстанції МКТП, а також модернізації 19 існуючих тягових підстанцій і диспетчерського пункту системи енергопостачання електричного транспорту м. Львова.
 
Учасники зустрічі відвідали сучасну трьохагрегатну модульну тягову підстанцію МКТП, виробництва компанії «Плутон», яка забезпечує електроживлення нової трамвайної лінії Львова, що з'єднує найбільший житловий район Сихів із центром міста. Фінансування проєкту було здійснено за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку.  
 
Всі присутні гості мали можливість детально ознайомитися з новою модульною підстанцією, яка побудована з використанням інноваційних технічних рішень, покликаних забезпечувати безперебійне і надійне електропостачання, значно скоротити експлуатаційні витрати підстанції та збільшити термін служби обладнання.
Модульна підстанція є автоматизованою малообслуговуваною тяговою підстанцією, яка не вимагає присутності чергового персоналу. Слід зазначити, що застосування такого комплексного рішення, як модульна підстанція, дозволяє забезпечити високу швидкість монтажу, мінімізувати займану площу і виключити витрати на капітальне будівництво. В ході презентації учасники зустрічі відзначили сучасний рівень технічних рішень і автоматизації, високу якість обладнання та ергономіку.  
 
Також, в рамках зустрічі відбулася екскурсія на тягову підстанцію ТПП-1, на прикладі якої гості познайомилися з передовими рішеннями компанії «Плутон» з модернізації тягових підстанцій, що застаріли. Застосовувані рішення являють собою часткову і повну заміну обладнання (або основних окремих компонентів) існуючих підстанцій на новіше обладнання, що дозволяє реалізувати високу енергетичну ефективність, підвищити надійність електропостачання, а також перевести обладнання тягових підстанцій в цілому на якісно новий рівень управління, діагностики та моніторингу.  
 
Проєкт з модернізації, здійснений в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, був реалізований у 2016 році компанією «Плутон» і охопив переоснащення 19-ти тягових підстанцій і диспетчерського пункту сучасним обладнанням, зокрема: 
  • повну і часткову модернізацію РП середньої напруги 6 kV і РП постійного струму 600 V;
  • модернізацію обладнання власних потреб; 
  • модернізацію системи телемеханіки підстанцій і диспетчерського пункту (разом з впровадженням системи SCADA); 
  • впровадження комплексної системи обліку електроенергії АСКОЕ;
  • встановлення системи охоронної та пожежної сигналізації; 
  • виконання необхідних будівельних робіт. 

Учасники зустрічі також відвідали диспетчерський пункт, познайомилися з обладнанням для роботи диспетчерів, побачили найцікавіші та сучасні технології управління енергосистемою, і мали змогу спостерігати за роботою диспетчера в реальному часі. 

Особливу увагу привернула сучасна система диспетчерського управління на базі інтегрованої SCADA-системи, що забезпечує дистанційне управління схемою електромережі та безперервний контроль стану обладнання всіх підстанцій. 
На зустрічі були обговорені питання можливості застосування сучасного обладнання на тягових підстанціях міського електричного транспорту України та перспективи співпраці.
 
Слід зазначити, що це не перша зустріч в подібному форматі на об'єктах ЛКП «Львівелектротранс». У грудні 2016 року модульну підстанцію МКТП і модернізовану підстанцію ТПП-1 відвідали представники підприємств міського електротранспорту м. Тернополя та м. Івано-Франківська. Компанія «Плутон» завжди відкрита до подібних зустрічей на діючих об'єктах, що реалізовані компанією не тільки на території України, а й за її межами. Ми будемо раді бачити наших партнерів, друзів, гостей на наших зустрічах і презентаціях, де ми з задоволенням познайомимо Вас з нашим обладнанням.
Підбиваючи підсумки, хотілося б подякувати ЛКП «Львівелектротранс» за унікальну можливість проведення зустрічі, а також всіх її учасників за увагу і зацікавленість, професійний і плідний діалог, намір йти далі по шляху розвитку електричного пасажирського транспорту в Україні спільно з компанією «Плутон».