"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua
19 серпня відбулося урочисте відкриття 30-ї станції Харківського метрополітену «Перемога».
 
Будівництво станції «Перемога», проект якої був розроблений проектним інститутом «Харківметропроект», почалося ще в 1992 році одночасно з будівництвом станцій «Ботанічний сад», «23 Серпня» і «Олексіївська», після чого роботи кілька разів зупинялися через відсутність фінансування. Відкриття станції стало великою радістю для жителів трьохсоттисячного мікрорайону Харкова; за попередніми розрахунками на добу новою станцією користуватимуться не менше 50 тис. пасажирів. Це перша станція Харківського метрополітену, де встановлений ліфт для людей з обмеженими можливостями.
Відкриття 30-ї станції Харківського метрополітену «Перемога».
В рамках проекту з будівництва нової станції «Перемога» компанія «Плутон» здійснила поставку сучасного обладнання, яке відповідає міжнародним стандартам в галузі якості, забезпечує надійне енергопостачання тягової мережі, зручність експлуатації та безпеку для життя та здоров'я обслуговуючого персоналу. 
 
Комутуючі апарати, застосовані в обладнанні, мають високі електротехнічні та експлуатаційні характеристики, що забезпечують їх 30-ти річний термін служби, збільшений ресурс аварійних відключень, знижену потребу в періодичному обслуговуванні, що досягає до 1 разу на 10 років. При цьому забезпечується безперервна робота обладнання 24 години на добу, цілий рік. Дані показники значно перевершують аналогічні характеристики обладнання на тягових підстанціях старого зразка. 
 
Підстанція забезпечена сучасними засобами автоматизації та телемеханіки, завдяки яким здійснюється управління, моніторинг та захист устаткування підстанції. Сучасна шафа телемеханіки ШТМ оснащена резервуючими контролерами, що підтримують протокол передачі даних, відповідно до міжнародних стандартів IEC. 
 
Проект був здійснений фахівцями Компанії «під ключ», включаючи повний комплекс робіт: монтажні, пусконалагоджувальні роботи, введення обладнання в експлуатацію.
Тягова підстанція ст. «Перемога»
Тягова підстанція ст. «Перемога»
 
Розподільні пристрої 825 V постійного струму
Розподільні пристрої 825 V постійного струму
 
Розподільні пристрої середньої напруги 6 kV
Розподільні пристрої середньої напруги 6 kV  
Щит постійного струму та зарядно-випрямні пристрої
Щит постійного струму та зарядно-випрямні пристрої
Низьковольтні розподільні пристрої
Низьковольтні розподільні пристро
ї  
Трансформатори й випрямлячі серії В-ТПЕД
Трансформатори й випрямлячі серії В-ТПЕД 
Випрямляч серії В-ТПЕД (праворуч) та розподільний пристрій негативної шини РУ-825ОШ (ліворуч)
Випрямляч серії В-ТПЕД (праворуч) та розподільний пристрій негативної шини РУ-825ОШ (ліворуч)
 
 
Компанія "Плутон" вітає працівників Харківського метрополітену, метробудівців, а також жителів та гостей міста Харкова з відкриттям нової станції метро!