"Плутон" презентує нову систему захисту та моніторингу SOTA Детальніше
Україна |ua

У Львові відкрився новий маршрут трамвая на Сихів

Нова трамвайна лінія, побудована в місті вперше за останні 30 років, поєднала найбільший житловий район Сихів, в якому проживає близько 150 000 львів`ян, з центром міста. Загальна довжина нової трамвайної лінії становить 11,5 км
У Львові відкрився новий маршрут трамвая на Сихів
Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, «Трамвай на Сихів» — один з найбільших інфраструктурних проєктів, реалізованих в Україні з часів незалежності. Пропускна здатність нової лінії — до 8 тис. пасажирів на годину. Очікується, що за день трамваєм будуть користуватися 48 тис. львів`ян. 
17 листопада відбувся перший рейс маршруту на Сихів
Для реалізації проєкту ЄБРР надав кредит на суму € 6 млн, а Федеральне міністерство екології Німеччини — паралельний інвестиційний грант в розмірі € 5 млн проєкт спрямований на підвищення надійності та ефективності екологічного міського електротранспорту, а також значне скорочення викидів від автомобілів. 
 
Компанія «Плутон», як один з лідерів в області виробництва обладнання для розподілу електроенергії, розробила та впровадила просте та універсальне рішення для електроживлення нової лінії — сучасну трьохагрегатну модульну тягову підстанцію. Модульна підстанція є унікальною і побудована з використанням інноваційних технічних рішень, що призначені значно скоротити експлуатаційні витрати підстанції та збільшити термін служби обладнання. 
Трьохагрегатна модульна тягова підстанція
Трьохагрегатна модульна тягова підстанція
Трьохагрегатна модульна тягова підстанція
Розподільні пристрої середньої напруги 6 kV серії NEX
Розподільчі пристрої середньої напруги 6 kV серії NEX
Випрямляч серії ВТПЄД і розподільний пристрій негативної шини РУ-825ОШ
Випрямляч серії ВТПЕД і розподільчий пристрій негативної шини РУ-825ОШ
Розподільні пристрої постійного струму РУ-600
Розподільчі пристрої постійного струму РУ-600
Шафа телемеханіки (ліворуч), обладнання власних потреб (праворуч)
Шафа телемеханіки (ліворуч), обладнання власних потреб (праворуч)
Управління електропостачанням з АРМ диспетчера
Управління електропостачанням з АРМ диспетчера
Однолінійна схема підстанції на моніторі АРМ диспетчера
Однолінійна схема підстанції на моніторі АРМ диспетчера
 
 
Фахівцями компанії проєкт був реалізований «під ключ», включаючи повний комплекс робіт: монтажні, пусконалагоджувальні роботи та введення підстанції в експлуатацію. 
 
Надійне електропостачання забезпечується сучасною системою тягового обладнання, яке управляється автоматично системою телемеханіки. Живлення всіх систем оперативною напругою забезпечується від системи власних потреб. Модульна підстанція обладнана системами освітлення, вентиляції, кондиціонування, обігріву, та оснащена системою пожежної сигналізації. 
 
Все обладнання підстанції відповідає міжнародним стандартам, забезпечує надійність електропостачання, безпеку експлуатації та зручність обслуговування. Відмінною особливістю обладнання виробництва компанії «Плутон» є вбудована сучасна мікропроцесорна система управління, що забезпечує моніторинг параметрів, діагностування, захист, фіксування всіх перехідних процесів, аналіз та реалізацію алгоритмів управління. 
 
Модульна підстанція оснащена сучасною комплексною системою телемеханіки, що використовує основний (ВОЛЗ) та резервний (GSM) канали зв'язку. Система телемеханіки дозволяє диспетчеру енергодиспетчерського пункту виробляти необхідні включення та відключення обладнання підстанції та постійно контролювати його роботу в дистанційному режимі. Таким чином, модульна підстанція не вимагає постійної присутності персоналу, а обслуговування об'єкта обмежується тільки періодичними технічними оглядами. 
 
Компанія «Плутон» вітає жителів м. Львів з відкриттям нової трамвайної лінії та бажає, щоб цей проєкт став стартом для подальшого розвитку транспортної інфраструктури міста!
У Львові відкрився новий маршрут трамвая на Сихів